Vitralii Tiffany

 

            Aceste vitralii sunt asociate cu numele Louis Confort Tiffany, descoperitorul acestei tehnici de realizare a vitraliilor. În urma cu peste 100 de ani, americanul Tiffany, reuseste sa asambleze prin lipire, sticlutele colorate prin intermediul foitelor de cupru si cositorirea acestora.

            Acest procedeu inovativ  a reusit sa diversifice modelele de vitralii, putand fi folosite sticlute de mici dimensiuni.

            Primele incercari Tiffany, au avut drept obiectiv realizarea de lampi Tiffany, mai apoi transformandu-se în vitralii. Stilul Art Nouveau si modelele orientale sunt cele care au îmbratisat tehnica Tiffany, acum 100 de ani dar si în zilele noastre.

            Rezistenta mecanica a vitraliilor Tiffany, este mai mare în comparatie cu vitraliile clasice dar nu suficient de mare pentru dimensiuni mari. Pentru dimensiuni mari, acestea trebui ranforsate la fel ca si vitraliile clasice.

            Realizarea unui vitraliu Tiffany este o munca care necesita mult timp si mult efort. Fiecare sticluta colorata este taiata cu diamantul, slefuita cu freza diamantata, infasurata în folia de cupru, lipita cu cositor si anticata.

            Indiferent cât efort se depune pentru realizarea unui vitraliu Tiffany, spectacolul pe care mi-l ofera aceste bijuterii colorate ne face sa spunem ca merita tot efortul.

            Livram vitralii în tara si în strainatate.

 

            Toate lucrarile sunt insotite Certificat de Autenticitate.