Vitralii clasice 

 

            Aceste vitralii sunt executate conform normelor vechi, respectand un mestesug stravechi. Manufacturarea acestor vitralii are la baza imbinarea sticlelor colorate taiate cu diamantul si slefuite bucata cu bucata, împreuna cu baghetele din plumb, formand un fagure. Nu de putine ori, este nevoie de pictura anumitor sticle ( chipuri, detalii sau efecte cromatice speciale) care mai apoi sunt arse în cuptor la temperaturi inalte: cca. 700 – 720 gr. Celsius.

            Vitraliile clasice au rezistenta cea mai mare în timp, acestea putand fi admirate în decursul a sute de ani. Un alt avantaj al vitraliilor clasice o reprezinta stralucirea aparte a jocului culorilor, luminate de  soare sau de lumina intensa.

            Dezavantajul lor este ca nu au o rezistenta mecanica mare. Lucrarile a caror dimensiuni sunt mari, sunt ranforsate din loc în loc, deoarece fagurele din plumb este elastic si nu are rezistenta mecanica mare. Ranforturile sunt metalice si ''taie'' imaginea modelului vitraliului, de multe ori prin mai multe locuri. Acest lucru reprezentant un alt dezavantaj al acestor vitralii. În cazul în care dimensiunile vitraliului nu sunt mari, ranforsarea nu este necesara.

            DanArt furnizeaza lucrari în toata tara si în strainatate, lucrarile fiind insotite de

                                                   Certificat de Autenticitate.