Arta sacra

 

Acest domeniu al activitatii mele se desfasoara din 1992, din timpul studentiei. Aflat la Cluj, la studii universitare, pictura pe sticla a aparut ca si o provocare. Daca atunci lucrarile se rezumau la modele naive ( zona Nicula – Cluj ), pe parcursul anilor aceasta activitate a evoluat pana la lucrari tip vitraliu..

În Oradea am expus lucrari în cadrul a 4 expozitii si urmeaza sa fie organizate alte expozitii asociate cu vitralii, pentru publicul larg.

Lucrarile pe care le vedeti sunt icoane tip vitraliu si nu numai. Ele sunt realizate dupa toate canoanele bisericesti, daca ne referim la stilul Bizantin sau sunt replici din marile catedrale europene, la o scara mai mica, daca ne referim la stilul Rasaritean. Sunt si lucrari compozitii, în cazul lucrarilor care imbina mai multe materiale, dar care respecta regulile bisericesti.

Materialele folosite pentru icoanele Dan Bârsan sunt: sticla Cristal,Cathedral,Spectrum, cristale, plumb cu 99% puritate, cupru, cositor, foita de aur, vopsele acrilice sau tempera, rame din lemn cu/fara foita de aur sau argint patinate. Toate materialele folosite sunt atent alese si selectate pentru a contribui fiecare,cât mai mult, la aspectul final al lucrarilor.

Tehnica de lucru este cea clasica, Tiffany, overlay sau combinata.

Toate lucrarile sunt insotite de Certificat de Autenticitate, semnat de artist.

Facem livrari atât în tara cât si în strainatate.